Nyheter

Skördefest i Provence 2013-09-20 

 

Fredagen den 20 september bar det av ner till Nice för att sedan åka vidare till Domaine Rabiega, där jag och ett glatt gäng tjejer skulle tillbringa helgen och deltaga i den årliga skördefesten. På fredagskvällen blev det en trevlig välkomstmiddag. Lördagen inleddes med frukost och därefter var det dags för att börja skörda druvorna. Det som skulle plockas var Syrah som skulle bli nästa års rosè. Totalt plockades det ca 1000 kg druvor som troligen blir 1000 goda flaskor rosé . Förmodligen kommer det att kännas lite extra bra när man smakar näst års rosé från Domaine Rabiega. Efter skörd och en inblick i vineriet så fick vi möjlighet att prova ett antal årgångar av Clos Diere, vilket var mycket spännande. Vi serverades en god lunch och efter det blev det en lugn eftermiddag vid poolen. Sedan var det  dags att svida om och göra oss lite vackra inför kvällens grill buffé. Åter igen god mat och dryck och trevligt sällskap. Efter söndagens frukost var det dags att åka vidare och vår chaufför tog oss ner till hamnen i Antibes där vi fick möjlighet att följa med Anders med familj ut på en båttur med underbart bad i från båten, vilken eftermiddag! Efter bad och båttur drog vi vidare till Nice där vi tillbringade det sista dygnet på vår resa. Några av oss valde stranden och några lite shopping under måndagen. Vilken helg vi fick, den innehöll vekligen allt, jag kommer definitivt att åka tillbaka nästa år igen för att vara med under skörden.

 

 

2013-09-15 Vinprovningar i höst.

I höst kommer jag att, i samarbete med BodyMindSoul, hålla två vinprovningar. Dessa provningar kommer att hållas i BodyMindSouls butik med tema ”Vinprovning med fokus på doft” och ”Lyxig vinprovning a’la jul”.

17/10 19.00-21.00 Vinprovning med fokus på doftVi lär oss om att lyfta och identifiera de specifika dofterna från vin. Till varje vin är det smakprov på bra passande livsmedel.

6/12 19.00-21.00 Lyxig vinprovning a’la jul. Vi provar julens söta viner till ost, nötter och choklad. Fyra viner presenteras och smakas av med ”gott att äta” till.

Höstens aktiviteter på BodyMindSoul

Anmälan till aktiviteterna görs i butik ( Aranäs allé 3B ) eller på telefon 0300- 64166

www.bodymindsoul-mt.com